Zhduket avioni ushtarak indian pranë kufirit me Kinën

an 32 air force 1200 1100x620

Një avion i forcës ushtarake indiane me 13 persona në bord është zhdukur në pjesën malore në verilindje të vendit, shumë pranë kufirit me Kinën.

Avioni  ushtarak AN 32, i cili zakonisht përdoret për transport mallrash, u nis nga qyteti Jorhat në shtetin Assam  dhe kishte si destinacion Menchkan, por ai humbi kontaktet me kullën e kontrollit dhe për këtë arsye, autoritetet kanë nisur një operacion të gjerë kërkimi.

Në avionin e zhdukur udhëtonin 8 anëtarë të ekuipazhit dhe 5 pasagjerë, për gjetjen e tij janë angazhuar dhe avion luftarakë Sukhoi.