I nxehtë ekstrem në Indi, temperatura deri në 50° C

India është përfshirë nga një valë i nxehti, i cili ka përfshirë pjesën më të madhe të vendit.

Qyteti Churu, në veri të shtetit të Rajasthanit ka regjistruar dhe temperaturën më të lartë, ku termometri, ditën e diel, tregoi 50.8 gradë Celsius.

Probleme më të mëdha me të nxehtin ekstrem hasin të pastrehët dhe personat që janë të detyruar të punojnë në rrugë, pavarësisht kushteve.

Sipas disa faqeve të parashikimi të motit, nga 15 vendet më të nxehta në botë për ditën e hënë, 7 prej tyre ndodheshin në Indi.