Rimbursimi i TVSH, bizneset shlyhen brenda qershorit

Vonesat me rimbursimin e TVSH-së, që për kompani të caktuara si fasonët kapërcenin edhe me një vit, krijuan për këta të fundit jo pak probleme: Kontrata në rrezik për t’u respektuar, vështirësi likuiditeti për të paguar punonjësit apo edhe taksat.

Ministria e Financave është zotuar për shlyerjen e detyrimeve ndaj fasonistëve brenda korrikut, borxh i cili kap vlerën e rreth 684 milionë lekëve.

Mësohet se procesi ka nisur dhe kompanitë po i marrin me këste paratë e tyre.