Nënkryetari i CDU/CSU gjermane: Shtyrja e zgjedhjeve, të pranohet vendimi i presidentit

Johann Wadephul CDU Parteitag 2014 by Olaf Kosinsky 5 1100x620

Johann Wadepuhl, nënkryetar i koalicionit CDU/CSU që drejton Gjermaninë, iu rikthye sot sërish çështjes shqiptare, duke deklaruar si vendimi i presidentit Ilir Meta për shtyrjen e zgjedhjeve vendore duhet pranuar nga palët politike.  

“Pas vendimit, ekziston një situatë e re politike. Palët duhet të kërkojnë rrugën e pajtimit. Kjo nënkupton që të gjithë ta pranojnë vendimin e presidentit dhe pastaj të marrin pjesë në garën politike”, u shpreh Wadephul, i cili sipas raportimit të Deutsche Welle vijoi duke thënë se “çdo  gjë tjetër do të ishte jo evropiane dhe do t’i forconte në mënyrë të panevojshme dyshimet mbi dobinë e procesit të aderimit”.

Presidenti Meta dhe Wadephul ishin takuar pak ditë më parë në Berlin.