Kriza politike nxit largimin, rritet numri i shqiptarëve që kërkojnë azil

Situata aktuale në vend duket se po nxit largimin e qytetarëve nga Shqipëria dhe kjo konfirmohet nga rritja e numrit të kërkesave për azil në shtetet e Bashkimit Europian.

Sipas një raporti të publikuar nga Zyra Europiane e Suportit për Azilin, shqiptarët renditen pas qytetarëve nga Venezuela dhe Kolumbia.

Që nga janari i këtij viti, ndaj shqiptarëve janë marrë mbi 7 mijë vendime negative. Nga të gjitha aplikimet e këtij viti, rreth 7100 persona kërkuan azil për herë të parë në një vend të Bashkimit Europian.

  • LAJMI I FUNDIT | Aksident në Elbasan, 4 persona kanë humbur jetën
  • LAJMI I FUNDIT | Aksidenti me 4 viktima ka ndodhur në aksin Elbasan-Papër
  • LAJMI I FUNDIT | Aksidenti në Elbasan, tre makina të përfshira