Ambasadorja gjermane: Dhuna, e papranueshme! Organizatorët të angazhohen për protestë paqësore

schutz 600x338

Ambasadorja gjermane në vendin tonë, Susanne Schütz, i bëri thirrje opozitës që “të angazhohet me të gjitha mundësitë për një zhvillim paqësor të protestës si dhe të jetë në lartësinë e përgjegjësisë së saj përmes apelit publik për protesta paqësore”.

“Liria e tubimeve dhe e drejta për të demonstruar paqësisht janë kolonat e çdo demokracie. Ndërsa dhuna e çdo lloj forme është e papranueshme! Duke patur parasysh demonstratën e njoftuar për mbrëmjen e sotme u bëj thirrje të gjithë pjesëmarrësve të respektojnë ligjet në fuqi. Prej organizatorëve pres të angazhohen me të gjitha mundësitë për një zhvillim paqësor të protestës si dhe të jenë në lartësinë e përgjegjësisë së tyre përmes apelit publik për protesta paqësore”, shprehet Schutz.

“Me shqetësim të madh jam duke ndjekur ditët e fundit edhe trazirat e dhunshme në vende të ndryshme të Shqipërisë. Një gjë është e qartë: mësymjet e dhunshme nuk janë mjete legjitime të përballjes politike. U bëj thirrje me forcë të gjitha palëve të heqin dorë edhe nga sulmet verbale e të marrin përsipër përgjegjësitë e tyre për vendin”, shton ambasadorja gjermane.