Macron, nderon me titullin “Legjioni i nderit” Elton John

rrrrrrrrrrrrrrrrr 1100x620

Elton John u nderua me çmimin “Legjioni i nderit” nga presidenti francez Emmanuel Macron, çmimi më i lartë francez për civilët.

Çmimi iu akordua këngëtarit britanik për mbështetjen e vazhdueshme dhe kontributin në luftën kundër HIV/AIDS. Vetë 72-vjecari falenderoi Francën për organizimin e konferencës së 3 për Financimin Global kundër SIDA-s, tuberkulozit dhe malaries, që do të mbahet në Lion më 9 dhe 10 tetor të këtij viti.

Prej konferencës së fundit mbajtur në 2016 në Kanada, janë mbledhur më shumë se 12 mld dollar. Elton John i është dedikuar kësaj kauze që prej vitit 1993 dhe çdo festë pas çmimeve Oskar, që njihet si “Vanity Fair Party”, ai ka mbledhur më shumë se 200 milionë dollar.