Biba: Presidenti e ka detyrim caktimin e datës së zgjedhjeve

Denar Biba, zv/kryetari i Komisionit Qendror të Zgjedhjeve (KQZ), deklaroi në studion e emisionit “I Ftuari” në A2 CNN se Presidenti i Republikës e ka detyrim caktimin e datës së zgjedhjeve dhe “çdo veprim i cili kryhet për të pamundësuar ushtrimin e kompetencave të tij, është i pavlefshëm”.

Biba theksoi gjithashtu se shfuqizimi i 30 Qershorit ishte “shokim”: “E pabesueshme si mund të ndodhte. Presidenti ka kompetencë kushtetuese për të caktuar datën e zgjedhjeve. Kompetenca nuk është e drejtë, por detyrim. Çdo veprim i cili kryhet për të pamundësuar ushtrimin e kompetencave, është i pavlefshëm”.

Kur u pyet se çfarë do të ndodhte nëse Presidenti do të kishte caktuar datë tjetër për zgjedhjet vendore, Biba u përgjigj: “Presidenti mund të kishte zgjedhur një datë më të hershme sesa data e fundit e periudhës zgjedhore. Shtetarët duhet të jenë më të kujdesshëm në këto vendime pasi mund të ndodhin shumë gjëra, përfshi edhe fenomene natyrore. Mund të ishte caktuar 9 ose 16 qershori dhe mund të kishim hapësirë për të caktuar data të tjera”.

“Pushteti i takon popullit dhe këtë pushtet ai e ushtron duke votuar një herë në 4 vite, jo një herë në 4 vite e 6 muaj ose kur t’i teket Presidentit”, shtoi Biba.

  • LAJMI I FUNDIT | Rama: 30 Qershorin e fituan qytetarët edhe për ne
  • LAJMI I FUNDIT | Rama: Gjithçka vjen pas 30 qershorit duhet ta fitojmë ne për qytetarët
  • LAJMI I FUNDIT | Rama: Shqipëria u kërcënua, u godit, u lëkund, por nuk u rrëzua falë SHBA e BE
  • LAJMI I FUNDIT | Rama: Shqipëria sot është çliruar nga makthi i gjysmës së parë të vitit
  • LAJMI I FUNDIT | Rama: Shqipëria nuk do të shohë më djegie mandatesh
  • LAJMI I FUNDIT | Rama: Shqipëria nuk do të shohë më parti molotovësh
  • LAJMI I FUNDIT | Rama: Ata që ndërmorën këtë aventurë, e pësuan edhe për të tjerët që vijnë pas
  • LAJMI I FUNDIT | Rama: Qëndruam në anën e duhur të historisë
  • LAJMI I FUNDIT | Rama: Zgjedhjet tona të brendshme nuk mund t’i ngjajnë zgjedhjeve të mëparshme