I nxehti përfshin Evropën, mbyllen shkollat në Francë – A2

I nxehti përfshin Evropën, mbyllen shkollat në Francë

Moti i nxehtë që ka përfshirë Francën ka detyruar autoritetet lokale në disa zona të mbyllin shkollat dhe çerdhet. Kështu vetëm në rajonin e Essone në jug të Parisit u mbyllën mbi 50 shkolla për shkak të mungesës së ajrit të kondicionuar. Disa media lokale raportojnë se për shkak të të nxehtit shkolla do të mbyllen dhe në Val-de-Marne dhe Seine-et-Marne.

Temperaturat në Francë në disa zona kanë arritur në 40° Celsius, ndërsa në Spanjë më e larta arriti në 45°. Probleme me të nxehtin kanë dhe Gjermania e Italia, por megjithatë termometri në këto vend nuk i kalon 40° Celsius.

Zyrtarët francezë vendosën së fundmi që në Paris dhe Lion nga e mërkura do të lejohen të qarkullojnë vetëm mjetet që ndotin më pak ambientit. Shoferëve parizienë po iu ofrohen dhe vendparkimi falas për t’i inkurajuar që të përdorin transportin publik.

Shkarkoni aplikacionin e A2