Meta, mesazh ndërkombëtarëve: Nëse ka konflikt, përgjegjësi para shqiptarëve – A2

Meta, mesazh ndërkombëtarëve: Nëse ka konflikt, përgjegjësi para shqiptarëve

11 QERSHOR ILIR META frame 66234 1100x620

Vetëm 4 dite nga zgjedhjet e 30 qershorit, Presidenti i Republikës Ilir Meta iu drejtoi një mesazh të fortë aktorëve politikë shqiptarë, por edhe faktorit ndërkombëtar.

Presidenti Ilir Meta me ministrin e Jashtëm hungarez, Peter Szijjarto

Në njoftimin që shpërndau presidenca pas takimit me Ministrin e Punëve të Jashtme dhe Tregtisë të Hungarisë, Peter Szijjarto, Meta citohet të ketë thënë: “Çdo veprim drejt rrugës së paligjshmërisë dhe të konfliktit, e nxjerr Shqipërinë nga perspektiva e saj evropiane e njëkohësisht të gjithë aktorët e brendshëm ose të jashtëm që i kontribuojnë këtij skenari, do të mbajnë përgjegjësi përpara popullit shqiptar”.