Sulmuan KZAZ në Peshkopi, 12 të arrestuar

dibra 1100x620

Policia ka arrestuar 12 persona, ndërsa 39  të tjerë janë shpallur në kërkim, si të dyshuar për sulmin ndaj  KZAZ nr. 19, në qytetin e Peshkopisë.

Sipas Policisë, arrestimi i tyre u bë pasi të premten, rreth orës 21.00, këta shtetas në bashkëpunim me njëri-tjetrin dhe me persona të tjerë, janë grumbulluar pranë KZAZ Nr. 19, e cila ndodhet në ambientet e palestrës së shkollës “Nazmi Rushiti” në qytetin e Peshkopisë. Protestuesit kanë përdorur sende të forta, kapsolla  dhe bomba molotov në drejtim të KZAZ-s, si dhe në drejtim të punonjësve të Policisë që ishin të vendosur me shërbim.

Në pranga kanë përfunduar:

• K.U., 29 vjeç, banues në fshatin Pollazhan

• M.Gj, 29 vjeç, banues në fshatin Ushtelenxë

• A.K, 55 vjeç, banues në fshatin Kandërr

• F. V., 54 vjeç, banues në Peshkopi

• A. K., 23 vjeç, banues në fshatin Kandër

• E.K., 25 vjeç, banues në fshatin Kandër

• J. K., 31 vjeç, banues në fshatin Kandër

• I. K., 52 vjeç , banues në fshatin Kandër

• O. Z., 32 vjeç, banues në fshatin Ushtelenxë

• E. B., 32 vjeç, banues në fshatin Kandër

• L.Z., 42 vjeç, banues në fshatin Ushtelenxë

• A. B.,  61 vjeç, banues në fshatin Rashnapojë.

Mbi të arrestuarit rëndojnë akuzat për veprat penale: “Shkatërrimi i pronës me zjarr”, “Kundërshtimi me dhunë i punonjësve të policisë rendit publik” dhe “Dëmtimi me dashje i  materialit zgjedhor”, parashikuar nga neni 151/2 (dënimi nga 5 deri në 15 vjet), neni 236/2 (dënimi me gjobë, ose burg deri në 7 vjet) dhe neni 326/a (dënimi me burg nga 6 muaj deri ne 5 vjet).