Të baltosur me stil! – A2

Të baltosur me stil!

Në fisin e izoluar Himba në Namibi, balta përdoret për të bërë modele flokësh, për të mbrojtur lëkurën, madje edhe për të zëvendësuar sapunin.

Prej brezash, ky fis e përdor baltën për të pastruar lëkurën dhe për t’u mbrojtur nga dielli. Ngjyrosja e saj e kuqe simbolizon tokën dhe gjakun.

Gjithashtu, ngjyra e kuqe është edhe një ideal i bukurisë për fisin në Kaokoland.

Shkarkoni aplikacionin e A2