Qyteti i shkëmbinjve, “sekreti” më i bukur i Francës

Mbi një shkëmb në bregun jugor të Korsikës ndodhet qyteza mesjetare e Bonifacios.

I njohur si “Qyteti i shkëmbinjve”, ky është sekreti më i bukur i Francës, pasi në të mungojnë turmat e turistëve, pavarësisht bukurisë përrallore që ka ishulli.

Dikur, Bonifacio dhe Sardenja kanë qenë të bashkuara, por aktiviteti vullkanik i ndau, duke lënë shkëmbinj të mëdhenj në ujrat mes tyre.