Zgjedhjet në Greqi, pesë shqiptarë mes kandidatëve për deputetë

MB SHQIPTARET GREQI frame 2329 1100x620

Janë 150 mijë shqiptarë, emigrantë dhe minoritarë grekë, që kanë marrë nënshtetësinë, që këtë të diel kanë të drejtën e votës për të zgjedhur Parlamentin e ri në Greqi.

Por përveçse të zgjedhin, shqiptarët edhe do të zgjidhen. 5 kandidatë për deputetë janë shqiptarë.

Tre prej tyre kandidojnë për parti të vogla si “Kinal” apo “Elleniki Lysi” si Fatos Malaj, Eda Gemi apo Kriston Ducis. Ndërsa Jorgos Trihas kandidon me partinë e kryeministrit Tsipras “Syriza” dhe Anxhela Filo për “Demokracia e Re”.