Pr/ligji për mbrojtjen civile, Rama: S’mund t’i hapim gropën vetes dhe të justifikohemi – A2

Pr/ligji për mbrojtjen civile, Rama: S’mund t’i hapim gropën vetes dhe të justifikohemi

SINK RAMA frame 200 1100x620
Video

Ministria e Mbrojtjes prezanton projektligjit për mbrojtjen civile, që synon reduktimin e riskut nga fatkeqësitë.

Kryeministri Rama deklaron se do të ketë sanksione për çdo institucion dhe nuk duhet të këtë me justifikime pas çdo fortune.

“Planet për emergjencat civile tashmë do të jenë të detyrueshme për institucionet shtetërore, por edhe privatët. Kjo do të lidhet me sanksione të qarta për çdo institucion apo subjekt privat. Nuk mundet që në përditshmëri t’i hapim gropën vetes dhe më pas kur vjen furtuna t’i kërkojmë shtetit të na nxjerrë nga gropa. Nuk mund t’i biem shkurt”, tha Rama.