Diplomati polak: Në tetor, vendim pozitiv për Shqipërinë – A2

Diplomati polak: Në tetor, vendim pozitiv për Shqipërinë

Anëtarësimi i Ballkanit Perëndimor në Bashkimin Europian nuk mund të sfidohet dhe as zëvendësohet me forma të tjera angazhimi të bllokut, thotë për “Deutsche Ëelle” ish-ambasadori i Polonisë në Kroaci dhe Suedi, Viesllav Tarka, koordinator i Samitit të Poznanit.

Sipas tij, mesazhi i samitit ishte i qartë: Bashkimi Evropian dhe Ballkani Perëndimor janë në udhëkryq dhe procesi i zgjerimit duhet të përshpejtohet. Në të kundërtën, paralajmëron ai, politika e zgjerimit dhe BE do ta humbasin qëllimin.

Diplomati polak mendon se Shqipëria dhe Maqedonia e Veriut i kanë përmbushur të gjitha kushtet.

“Polonia, si shumica e shteteve anëtare, është e kënaqur që Komisioni Europian rekomandoi hapjen pa kushte të negociatave të pranimit me Shqipërinë dhe Maqedoninë e Veriut. Na vjen keq që nuk u mor një vendim në qershor dhe presim që në tetor të merret një vendim pozitiv, pa asnjë vonesë të mëtejshme’’, thotë ish-ambasadori polak.  

Shkarkoni aplikacionin e A2