Euro i rikthehet rënies, shkak faktorët sezonalë – A2

Euro i rikthehet rënies, shkak faktorët sezonalë

Monedha europiane i është rikthyer sërish trendit rënës.

Sipas të dhënave të Bankës së Shqipërisë, valuta ka zbritur të premten në nivelin e 121.9 lekëve, duke humbur gati 1 pikë ndaj lekut që prej fillimit të korrikut.

Për qytetarët, duhet ndëryrje e menjëhershme për të stabilizuar kursin e këmbimit: “  

Por, Banka e Shqipërisë deklaron se nuk ka çrregullime të tregut dhe mbiçmimi i kursit të këmbimit po ndikohet vetëm nga faktorët sezonalë.

Megjithatë, prurjet nga ekonomia informale, turizmi si dhe dërgesat në rritje të emigrantëve pritet të zhvlerësojnë më tej euron në tregun vendas edhe gjatë muajit të ardhshëm. 

Shkarkoni aplikacionin e A2