Presidenti Meta kthen në Kuvend ligjin “për rezervat materiale të shtetit” – A2

Presidenti Meta kthen në Kuvend ligjin “për rezervat materiale të shtetit”

Presidenti Ilir Meta ka rikthyer në Kuvend ndryshimin në ligjin “për rezervat materiale të shtetit”, i cili u miratua më 20 qershor.

Sipas këtij ndryshimi në ligj, procesi i lëvrimit të mallrave rezervë të shtetit që bëjnë pjesë në grupin A, i cili më parë bëhej me vendim të Këshillit të Ministrave, aktualisht kthehet në vendimmarrje individuale të Kryeministrit.

Në relacionin shpjegues të Presidencës për motivet e kthimit të këtij ligji për rishqyrtim në Parlament shkruhet se “ndërmarrja e kësaj iniciative ligjore është e pajustifikuar ligjërisht dhe për më tepër kjo mënyrë e re e lëvrimit të mallrave pjesë e rezervës shtetërore nëpërmjet Urdhrit të Kryeministrit, nuk garanton plotësisht mbrojtjen e interesit publik në procedurat e administrimit dhe lëvrimit të mallrave me vlerë që përbëjnë grupin kryesor të mallrave të rezervave të shtetit”.

Shkarkoni aplikacionin e A2