Korporata e Investimeve/ U kritikua nga FMN-ja, shqyrtimi i nismës shtyhet për në shtator – A2

Korporata e Investimeve/ U kritikua nga FMN-ja, shqyrtimi i nismës shtyhet për në shtator

Shtyhet për në shtator shqyrtimi nga Kuvendi i projektligjit për krijimin e Korporatës së Investimeve Shqiptare, struktura që do të menaxhojë pronën shtetërore dhe që është kritikuar jo vetëm nga ekspertët, por edhe nga Fondi Monetar Ndërkombëtar.

Mazhoranca dhe opozita e re kanë rënë dakord për ngritjen e një grupi pune që do të analizojë me detaje draftin e shumëpërfolur. 

Sipas variantit të qeverisë, Korportata e Investimeve përjashtohet nga rregullat e prokurimit publik. Në varësi të Ministrisë së Financave dhe Ekonomisë, ajo mund të marrë në pronësi pronat shtetërore dhe të bashkëfinancojë projekte investimi, duke kontraktuar privatin. 

Shkarkoni aplikacionin e A2