Helikopteri “rimorkion” avionin! – A2

Helikopteri “rimorkion” avionin!

Një avioni i vogël “Cessna 210”, 1016 kg bëri ulje të detyruar pak ditë më parë në bregdetin verior të Australisë, në një terren shkëmbor dhe e vetmja mënyrë për ta zhvendosur ishte transporti përmes ajrit.

Autoritetet menduan që këtë transport mund ta bënte edhe helikopter edhe pse ishte 1340 kg, pak mbi peshën e avionit.

Dy pilotët e helikopterit ishin Morgan Inglis dhe Dan Grant, të cilët ndërmorën një rrezik të madh, megjithatë në fund ia dolën.

Ata e transportuan avionin e vogël gati 100 kilometra përmes ajrit.