Kriza e Ebolës, Ruanda mbyll kufirin me Kongon – A2

Kriza e Ebolës, Ruanda mbyll kufirin me Kongon

Untitled collage 1100x620

Autoritetet në Ruanda kanë vendosur të forcojnë kalimet në pikat kufitare me Kongon për shkak të virusit të Ebolës që ka përfshirë këtë vend, nga i cili kanë humbur jetën 1800 persona vetëm vitin e kaluar. Disa pika kufitare janë mbyllur fare pas regjistrimit të një rasti të tretë me virusin Ebola në qytetin kufitar kongolez të Goma-s

Epidemia e Ebolës që ka përfshirë Kongon konsiderohet si një ndër më të mëdhatë në historinë e vendit ku regjistrohen mbi 2700 persona të prekur. Përballja e autoriteteve më këtë sëmundje është bërë dhe më e vështirë dhe për shkak të konflikteve në rajon.

Sipas Organizatës Botërore të Shëndetësisë çdo ditë në Republikën Demokratike të Kongos regjistrohen 12 raste të reja me virusin e Ebolës.