Kriza klimatike po shkakton viktima, probleme për fëmijët

klima 600x338

Ndryshimet klimatike po shkaktojnë viktima. Alarmi vjen nga një raport për impaktin shëndetësor të krizës klimatike, i cili parashikon probleme, kequshqyerje dhe koeficent inteligjence të ulët për fëmijët në dekadat e ardhshme.

Studimi është bërë nga Aleanca për Shëndetin Global me seli në Australi.

Ndërkohë, Organizata Botërore e Shëndetit, në një raport të fundit theksoi se nga viti 2030 deri në vitin 2050, ngrohja globale do të shkaktojë deri në 250 mijë viktima në një vit.

Kryesisht, njerëzit do të vdesin nga nxehtësia, kequshqyerja, malarja dhe diarrea.