“Koncensionet dhe PPP”, Meta kthen në Kuvend një tjetër ligj

02 KORRIK ILIR META frame 28243 1100x620

Pasi ktheu një ditë më parë në Kuvend ndryshimet në Kodin Penal, të miratuara në seancën e fundit, Presidenti Meta ka rikthyer një tjetër ligj për rishqyrtim.

Meta ka dekretuar kthimin për rishqyrtim në Kuvend të ligjit “Për disa ndryshime dhe shtesa në ligjin “Për koncensionet dhe PPP”. Sipas Presidentit, miratimi i ndryshimeve në ligjin e koncesioneve është një nismë pozitive, por tepër e vonuar e Kuvendit të Shqipërisë, dhe me pasoja negative për ekonominë e vendit.

Presidenti kërkon rishikimin e neneve 17 dhe 18 të këtij ligji, pasi këto dy nene shtyjnë subjektivisht hyrjen në fuqi të kufizimeve që vendosen në dhënien e kontratave koncesionare/PPP, që po ky ligji i ri parashikon.

“Presidenti i Republikës, kërkon rishikimin tërësor të këtyre dy neneve, sepse ato kompromentojnë qëllimin e të gjithë pjesës tjetër të ligjit, pasi këto dy dispozita krijojnë hapësirën e nevojshme për të prodhuar sërish pasoja dhe qëllime klienteliste”, thuhet në arsyetimin e Presidencës.

  • LAJMI I FUNDIT | Koronavirusi në Shqipëri, 2 viktima në 24 orët e fundit
  • LAJMI I FUNDIT | Koronavirusi në Shqipëri, 68 raste të reja në 24 orët e fundit
  • LAJMI I FUNDIT | Koronavirusi në Shqipëri, 47 të shëruar në 24 orët e fundit
  • LAJMI I FUNDIT | MSH: 83 pacientë në spital, 10 në terapi intensive, 4 prej tyre të intubuar