Amerika e vitet 1900, të miturit shfrytëzoheshin në punë e tymosnin masivisht duhan – A2

Amerika e vitet 1900, të miturit shfrytëzoheshin në punë e tymosnin masivisht duhan

Fëmijë më të vegjël se 10 vjeç, të lodhur nga bota, të cilët tymosnin duhan dhe angazhoheshin në punë gjatë Revolucionit Industrial të Amerikës.

Rreth 18 përqind e forcës punëtore të Amerikës në 1900-tën ishin fëmijë! Ata u rritën shumë më shpejt se bashkëmoshatarët e tyre në ditët e sotme.

Leëis Hine, i cili punonte në atë kohë në Komitetin Kombëtar të Punës së Fëmijëve, shkrepi foto duke dokumentuar kushtet e punës së fëmijëve.

Ai u përpoq të ndryshojë opinionin publik dhe të nxiste ndërmarrjen e veprimeve ligjore për të ndaluar shfrytëzimin e fëmijëve.

Koleksioni i fotove të tij janë bërë tashmë pjesë e Arkivës Kombëtare të Shteteve të Bashkuara të Amerikës.

Shkarkoni aplikacionin e A2