Viktimat e stalinizmit, Meta: Kujtesa largon frikën nga çdo formë diktature – A2

Viktimat e stalinizmit, Meta: Kujtesa largon frikën nga çdo formë diktature

Në Ditën Europiane të Kujtimit të Viktimave të Stalinizmit dhe Nazizmit, Presidenti Meta thekson se “disidenca shqiptare meriton jo vetëm të kujtohet, të shkruhet e të plotësohet, por edhe të nderohet me të gjithë respektin që meriton”.

Reagimin në mediat sociale, Kreu i Shtetit e shoqëroi edhe me dy fotografi realizuar gjatë vizitave në Kampin e Tepelenës dhe në burgun e Spaçit.

“Përballja serioze me të kaluarën, trajtimi i saj me transparencë e drejtësi, uniteti shoqëror, paqja dhe mirëkuptimi social, do të na ndihmojnë, jo vetëm për të mos harruar tragjeditë e së shkuarës, por edhe për t’u çliruar nga makthi i rikthimit të çdo forme diktature apo tendence despotike të qeverisjes”, përfundon Presidenti.

Shkarkoni aplikacionin e A2