Ndërron jetë përdoruesi i cigares elektronike, evidentohen 200 të sëmurë – A2

Ndërron jetë përdoruesi i cigares elektronike, evidentohen 200 të sëmurë

Shënohet viktima e parë nga cigaret elektronike në Shtetet e Bashkuara, pasi ishte shtruar aty prej disa javësh.

Sipas qendrës për parandalimin dhe kontrollin e sëmundjeve, deri më tani janë identifikuar edhe 193 raste të tjera, në 22 shtete, ku dyshohet se të prekur janë përdoruesit e cigareve elektronike ndërsa raportuan se dita ditës po shtohen rastet e sëmundjeve te njerëzit si pasojë e cigares elektronike

Mjekët thonë se pacientët po përjetojnë një sërë simptomash duke përfshirë kollitje, lodhjen, të vjellat dhe diarre.

Për më tepër, edhe pas trajtimit është shumë e vështirë që ketë përmirësime në shëndetin e atyre personave që përdorin këto lloj cigaresh.

Nuk është ende e qartë se cilat janë ato kimikate që shkaktojnë këto sëmundje, por mjekët kanë përhapur alarmin se ato janë të rrezikshme, po aq sa cigaret e tjera.

Shkarkoni aplikacionin e A2