“Dëm i madh ekonomik shtetit”, Policia arreston 8 persona për falsifikim biletash urbani – A2

“Dëm i madh ekonomik shtetit”, Policia arreston 8 persona për falsifikim biletash urbani

Policia ka njoftuar arrestimin e 8 personave në kuader të një operacioni masiv kundër informalitetit, të koduar “Bileta e falsifikuar”. Sipas policisë, në bashkëpunim me njëri-tjetrin, të arrestuarit “kanë falsifikuar bileta të transportit urban në kohë dhe periudha të ndryshme, me qëllim shmangien e detyrimeve tatimore dhe përfitim financiar të disa shoqërive operatore në trasportin urban në qarkun Tiranë”.

Janë sekuestruar 150 000 bileta urbani të falsifikuara, vënia në përdorim e të cilave kap vlerën 6 000 000 lekë të reja.

“Këta shtetas përdornin bileta urbani të falsifikuara dhe jo të prodhura në Shtypshkronjën e Letrave me Vlerë, të cilat i kishin hedhur në qarkullim duke përfituar shuma të konsiderueshme monetare. Nëpërmjet këtyre veprimeve i kanë shkaktuar shtetit një dëm të madh ekonomik, i cili do të përllogaritet në vazhdimësi nga strukturat e Drejtorisë së Përgjithshme të Tatimeve”, lexohet në njoftimin e policisë.