Sulme kamikaze të ISIS në Gaza, 3 policë të vdekur – A2

Sulme kamikaze të ISIS në Gaza, 3 policë të vdekur

Rripi i Gazës  ka përjetuar një natë të përgjakur sonte, ku në dy atentate të ndryshme kanë humbur jetën tre policë.

Sulmet ishin marrë përsipër nga dy kamikazë, që dyshohen se i përkasin grupeve aleate të ISIS që janë të pranishëm në atë territor, dhe kishte si objektiv dy nga postblloqet e shumta që karakterizojnë territorin.

Rripi i Gazës kontrollohet nga organizata Hamas nga viti 2007. Vitet e fundit organizata të ndryshme më radikale kanë kritikuar Hamasin për pasivitet në lidhje me kauzën palestineze, duke gjetur në Shtetin Islamik (ISIS) një aleat të interesuar.