Fëmijë të pavaksinuar, gjobë 200 mijë lekë

Ministria e Shëndetësisë nis kontrollet në kopshte e çerdhe për të verifikuar fëmijët e pavaksinuar.  Dy javë para fillimit të shkollës dhe në periudhën e regjistrimeve, ministrja Ogerta Manastirliu urdhëroi monitorim të rreptë të kartelave të vaksinave të fëmijëve, në çdo institucion publik dhe  veçanërisht privat.

200 mijë lekë të reja është gjoba për institucionin, nëse  fëmijët regjistrohen të pavaksinuar. Masa e Ministrisë së Shëndetësisë bëhet në prag të fillimit të shkollës dhe pas epidemisë e viktimave që ka shkaktuar fruthi vitet e fundit. Edhe për Organizatën Botërore të Shëndetësisë, Shqipëria tashmë është një nga vendet ku është rikthyer fruthi. Përfaqësuesi i zyrës së OBSH-së në Tiranë bëri apel për vaksnimin e fëmijëve.

Shqipëria ka një mbulesë të mirë me vaksina, por si e gjithë Europa, edhe këtu po përballemi me steriotipe të gabuara lidhur me vaksinimin si pasojë e lajmeve të rreme që qarkullojnë për vaksinat. Por në fakt vaksinimi është i sigurt, i domosdoshëm dhe shpëton jetë. Vitet e fundit është ulur mbulesa vaksinale dhe veçanërisht në Tiranë. Një pjesë e prindërve refuzojnë t’u kryejnë fëmijëve  vaskinën e fruthit, pasi e cilësojnë shkaktare të autizmit, por ka edhe nga ato familje që kundërshtojnë kryerjen e të gjitha vaksinave. Ndërkohë, duke filluar nga 1 tetori, në kalendar do të shtohet edhe vaksina e Rotavirusit.

 • LAJMI I FUNDIT | Kryeministri Edi Rama në konferencë për shtyp
 • LAJMI I FUNDIT | Edi Rama flet për çështjen e negociatave: Kam komunikuar me Macron
 • LAJMI I FUNDIT | Edi Rama: E vërteta është ajo që kam thënë prej disa kohësh
 • LAJMI I FUNDIT | Rama: Kemi marrë një refuzim për të hapur mbrëmë negociatat
 • LAJMI I FUNDIT | Kryeministri Rama: Rruga jonë është e njëjta pa asnjë ndryshim
 • LAJMI I FUNDIT | Kryeministri Rama: Ato që kemi bërë deri tani janë për vendin
 • LAJMI I FUNDIT | Kryeministri Rama: Do të vazhdojmë me plotësimin e parakushteve
 • LAJMI I FUNDIT | Rama: Do plotësohet kërkesat për funksionimin e shtetit e institucioneve
 • LAJMI I FUNDIT | Kryeministri Rama: Kjo është një qasje interesash shumë më e madhe se ne
 • LAJMI I FUNDIT | Kryeministri Rama: Kjo është një qasje interesash shumë më e madhe se ne
 • LAJMI I FUNDIT | Rama: Dje konflikti u shpalos, kryeministri italian e cilësoi gabim historik
 • LAJMI I FUNDIT | Rama: Franca është në të drejtën e vetë të kërkojë ndryshimin e rregullave
 • LAJMI I FUNDIT | Rama: Kancelarja ka bërë gjithçka që Këshilli mos përfundonte pa tekst
 • LAJMI I FUNDIT | Kryeministri Rama: Të vazhdojmë rrugën e nisur, nuk ka alternativë
 • LAJMI I FUNDIT | Rama: Shqipëria evropiane nuk është një nga planet
 • LAJMI I FUNDIT | Kryeministri Rama: Nuk shoh arsye t’i kërkoj parlamentit një mocion besimi
 • LAJMI I FUNDIT | Rama: Maqedonia ka 14 vjet që pret të hapë negociatat, ndryshoi dhe emrin
 • LAJMI I FUNDIT | Rama: Asnjëherë nuk ka qenë një opsion ndarja e Shqipërisë nga Maqedonia
 • LAJMI I FUNDIT | Edi Rama: Procesi është bërë gjithnjë dhe më i vështirë dhe më kërkues
 • LAJMI I FUNDIT | Kryeministri Edi Rama: Macron ishte brutalisht i hapur për atë që tha
 • LAJMI I FUNDIT | Edi Rama: Macron vuri në pikëpyetje të gjithë metodologjinë e negociatave
 • LAJMI I FUNDIT | Edi Rama: Në fazën që ne kërkojmë të hyjmë transferohet dija e BE
 • LAJMI I FUNDIT | Negociatat me BE, Edi Rama: Shtimi i bishtave nuk është korrekt
 • LAJMI I FUNDIT | Rama: Iu kërkova të thonë nëse duan ta mbyllin procesin e zgjerimit