Noka: Rama përfaqëson vullnetin e krimit, opozita po përgatit protestat

Flamur Noka e ka të qartë opsionin “e vetëm” sipas tij, të opozitës për të përballur ekzekutivin e Edi Ramës. “Nuk i ka ngelur asnjë opsion opozitës veçse protestat në rrugë, Rama përfaqëson vullnetin  e krimit”, thotë ai, duke paralajmëruar një sezon manifestimesh po aq të ngjeshura sa në periudhën para 30 Qershorit.

Një datë kjo, që për anëtarin e kryesisë të Partisë Demokratike përfaqëson shumë gjëra, por jo zgjedhje vendore legjitime. “Në 30 qershor ishte thjesht një zgjedhje brenda partisë socialiste, nuk u zgjodhën krerët e bashkive, por kryetarët e komiteteve ekzekutive të dikurshme. Ulja e atyre kandidatëve në vendin e kryebashkiakëve është asgjë më pak se një dhunim i pushtetit vendor”, u shpreh Noka për A2.

Po për sa i përket një date tjetër shumë të diskutuar, 13 tetorin? “PD e respekton dekretin e presidentin, si të vetmin akt kushtetues ligjor. Ne jemi gati të mbështesim një tryezë opozitare për të gjetur një zgjidhje. Po punojmë që zgjedhjet, lokale dhe politike, të mbahen sa më shpejt”, tha ish deputeti i PD, Noka.  

Që kjo të ndodhë, sipas tij, është e domosdoshme që Edi Rama të largohet dhe të krijohet një qeveri tranzitore. “Ai nuk kupton as qeverisjen, as politikën, ai është e zeza e madhe e këtij vendi”, thotë  Noka, dhe shton se “ fakti që i vetëm pa kundërshtar, zgjodhi përsëri krimin për ta përfaqësuar, e tregon qartësisht këtë. Ne kemi përgjegjësinë që të bëjmë publik çdo dokument që kemi arritur të sigurojmë për përfshirjen e Edi Ramës në këto krime”.

 • LAJMI I FUNDIT | Kryeministri Edi Rama në konferencë për shtyp
 • LAJMI I FUNDIT | Edi Rama flet për çështjen e negociatave: Kam komunikuar me Macron
 • LAJMI I FUNDIT | Edi Rama: E vërteta është ajo që kam thënë prej disa kohësh
 • LAJMI I FUNDIT | Rama: Kemi marrë një refuzim për të hapur mbrëmë negociatat
 • LAJMI I FUNDIT | Kryeministri Rama: Rruga jonë është e njëjta pa asnjë ndryshim
 • LAJMI I FUNDIT | Kryeministri Rama: Ato që kemi bërë deri tani janë për vendin
 • LAJMI I FUNDIT | Kryeministri Rama: Do të vazhdojmë me plotësimin e parakushteve
 • LAJMI I FUNDIT | Rama: Do plotësohet kërkesat për funksionimin e shtetit e institucioneve
 • LAJMI I FUNDIT | Kryeministri Rama: Kjo është një qasje interesash shumë më e madhe se ne
 • LAJMI I FUNDIT | Kryeministri Rama: Kjo është një qasje interesash shumë më e madhe se ne
 • LAJMI I FUNDIT | Rama: Dje konflikti u shpalos, kryeministri italian e cilësoi gabim historik
 • LAJMI I FUNDIT | Rama: Franca është në të drejtën e vetë të kërkojë ndryshimin e rregullave
 • LAJMI I FUNDIT | Rama: Kancelarja ka bërë gjithçka që Këshilli mos përfundonte pa tekst
 • LAJMI I FUNDIT | Kryeministri Rama: Të vazhdojmë rrugën e nisur, nuk ka alternativë
 • LAJMI I FUNDIT | Rama: Shqipëria evropiane nuk është një nga planet
 • LAJMI I FUNDIT | Kryeministri Rama: Nuk shoh arsye t’i kërkoj parlamentit një mocion besimi
 • LAJMI I FUNDIT | Rama: Maqedonia ka 14 vjet që pret të hapë negociatat, ndryshoi dhe emrin
 • LAJMI I FUNDIT | Rama: Asnjëherë nuk ka qenë një opsion ndarja e Shqipërisë nga Maqedonia
 • LAJMI I FUNDIT | Edi Rama: Procesi është bërë gjithnjë dhe më i vështirë dhe më kërkues
 • LAJMI I FUNDIT | Kryeministri Edi Rama: Macron ishte brutalisht i hapur për atë që tha
 • LAJMI I FUNDIT | Edi Rama: Macron vuri në pikëpyetje të gjithë metodologjinë e negociatave
 • LAJMI I FUNDIT | Edi Rama: Në fazën që ne kërkojmë të hyjmë transferohet dija e BE
 • LAJMI I FUNDIT | Negociatat me BE, Edi Rama: Shtimi i bishtave nuk është korrekt
 • LAJMI I FUNDIT | Rama: Iu kërkova të thonë nëse duan ta mbyllin procesin e zgjerimit
 • LAJMI I FUNDIT | Rama: Takimi i radhës për Shengenin ballkanin do të mbahet më 10 nëntor
 • LAJMI I FUNDIT | Rama: E rëndësishme që Kosova të marrë pjesë në të gjitha këto tryeza
 • LAJMI I FUNDIT | Kryeministri Rama: Nisma nuk është ekzkluzive, është gjithëpërfshirëse
 • LAJMI I FUNDIT | Kryeministri Rama: Nuk duhet vënë në pikëpyetje Evropa dhe rrugëtimi ynë
 • LAJMI I FUNDIT | Rama: Ne kemi bërë gjithçka që Macron dhe të tjerët të thonin PO
 • LAJMI I FUNDIT | Kryeministri Edi Rama: Bishtat që shtohen mbrapa nuk janë korrekte
 • LAJMI I FUNDIT | Rama: Predikimi që Maqedonia e Veriut e pësoi nga Shqipëria është e lodhur
 • LAJMI I FUNDIT | Rama: Shqipëria ka bërë më shumë se çdo vend tjetër për çeljen e negociatave
 • LAJMI I FUNDIT | Rama: Lëvizja e shqiptarëve nuk ka ndryshuar nëse iu referohemi shifrave
 • LAJMI I FUNDIT | Edi Rama: Në spitalet e Italisë ka mungesë mjekësh, sepse ikin
 • LAJMI I FUNDIT | Rama: 100 mijë kroat u regjistruan vjet në zyrat e punës në Gjermani
 • LAJMI I FUNDIT | Rama: Shqiptarët nuk janë në ndonjë numër që po trondit Francën
 • LAJMI I FUNDIT | Rama: Shqiptarët nuk janë në ndonjë numër që po trondit Francën