Vasili: Raporti i ODIHR i vuri damkën një procesi të turpshëm antiligjor

Petrit Vasili, nënkryetari i LSI-së, deklaroi nga studioja e Ditari në A2 se raporti i OSBE/ODIHR-it “i vuri qartë damkën një procesi të turpshëm antiligjor, antikushtetues dhe antisistem”.

“Raporti përcaktoi që Gjykata Kushtetuese është i vetmi institucion që mund të vendosë mbi kushtetueshmërinë e veprimeve të Presidentit. Meqë nuk kemi Gjykatë Kushtetuese, ngelen dekretet e Presidentit. KQZ, instrumenti kushtetues që organizon zgjedhjet në vend, u listua nga OSBE/ODIHR si organ që ka bërë shkelje të ligjit”, tha Vasili.

Më tej, nënkryetari i LSI-së shtoi se “kryeministri urdhëroi KQZ-në që të mos njohë dekretet e Presidentit dhe OSBE/ODIHR e tha qartë që dekretet e Presidentit rrëzohen vetëm nga Gjykata Kushtetuese”.

“Nuk ka vend për interpretim këtu. Edi Rama tashmë është i paligjshëm. Personat që nuk kanë hedhur dekretet e Presidentit në Fletoren Zyrtare duhet të ishin prapa hekurave”, theksoi Vasili.