Rrugë të shkretuara dhe ndërtesa të braktisura. 8 vite pas katastrofës nukleare në Fukushima

Rrugë bosh, shkolla të braktisura, supermarkete të shkatërruara dhe shtëpi të pabanueshme.

Fotot që po shikoni tregojnë gjendjen aktuale të ndërtesave pranë centralit bërthamor të Fukushimës në Japoni, 8 vite pas katastrofës nukleare që detyroi njerëzit të largoheshin nga zona.

Një tërmet me magnitudë 9 dhe një cunami që e pasoi atë në mars të vitit 2011 shkaktoi shpërthim në 3 nga 6 reaktorët e centralit bërthamor, duke çliruar radiacion në ajër, tokë e oqean dhe duke detyruar 160 000 banorë që jetonin aty afër që të zbraznin banesat.

Fotot janë shkrepur nga fotografja polake Natalia Sobanska, e cila tha se u trishtua shumë nga pamja që gjeti.

“Në fillim isha e emocionuar që do të shkoja në Fukushima pasi më pëlqejnë vendet e braktisura, por kur pashë shkollat dhe ndërtesat në atë gjendje, u trishtova shumë. Ishte traumatike”, u shpreh Natalia.