Tajfuni “Faxai” godet rëndë Japoninë, 900 mijë banesa pa energji

Tajfuni “Faxai” goditi rëndë Japoninë, ku vetëm në Tokio la pa energji elektrike mbi 900 mijë banesa. Me erëra deri në 210 kilometra në orë, “Faxai” është stuhia më e fuqishme që ka prekur këtë shtet në dekadën e fundit.

Mbi 130 fluturime janë anuluar dhe linjat e trenave qëndruan të mbyllura për shumë orë. Autoritetet njoftuan evakuimin e rreth 400 mijë personave në prefekturën e Tokios dhe u kërkuan qytetarëve të tjerë që të shmangin daljet jashtë banesave.

Deri më tani, tajfuni ka shkaktuar një viktimë dhe 30 të plagosur.