“Djegia e Kuvendit”, deputetët kërkojnë seancë dëgjimore me kreun e SHISH

a3354815 575b 4fb1 a79e 45c9667d6784 1100x620

Deklaratat e Ilir Metës se shërbimet inteligjente e kishin njoftuar për rrezikun e djegies së Kuvendit në 8 qershor, kanë vënë në lëvizje strukturat e tjera parlamentare. Deputetët e Komisionit të Sigurisë Kombëtare kërkojnë tashmë sqarime nga SHISH.

Për këtë arsye Helidon Bendo, me kërkesë të disa prej tyre, do të duhet të raportojë në këtë komision mbi vërtetësinë e pretendimeve të Metës. Nëse ka qenë ai burimi i këtij informacioni dhe nëse ia ka vënë në dispozicion institucioneve të tjera.

Kërkesa, e firmosur nga disa deputetë, si Sadi Vorpsi, Xhemal Qefalia, Eljo Hysko dhe Myslym Murrizi, kërkohet të zhvillojë një seancë dëgjimore në Komisionin e Sigurisë.