Bashkëjetesa e detyruar e banorëve me mbetjet në Porto Romano

Grumbullimi, transporti dhe trajtimi i mbetjeve urbane që gjenerohen në Bashkinë e Durrësit, vijon të mbetet një ndër problematikat më të mëdha dhe ende pa një zgjedhje konkrete.

Pavarësisht aksioneve sporadike të pastrimit gjendja vijon të mbetet problematike si në qendër ashtu dhe në periferi të qytetit, por akoma edhe më alarmante në vendin e hedhjes së improvizuar në Porto Romano.

Banorët shprehen për A2 se mbetjet vijojnë të hidhen në këtë vendgrumbullim, duke jua vështirësuar dhe rrezikuar së tepërmi jetën e tyre. Sakaq, klinika e ligjit pranë Universitetit të Durrësit, “Aleksandër Moisiu” i është drejtuar me një padi Gjykatës Administrative, por deri më tani nuk ka asnjë përgjigje konkrete as nga gjykata.

Përveç ndotjes sipërfaqësore, ky vendgrumbullim mbetjesh i patrajtuar po dëmton edhe nëntokën si dhe ujërat nëntokësore të zonës. Ndërkohë, burime pranë bashkisë së Durrësit, edhe pse pranojnë problematikën, bëjnë me dije se janë në pamundësi të gjetjes së një vendi tjetër për të hedhur mbetjet urbane.

  • LAJMI I FUNDIT | Koronavirusi në Shqipëri, shkon në 33 numri i viktimave
  • LAJMI I FUNDIT | Koronavirusi në Shqipëri, humb jetën 69-vjeçari nga Tirana
  • LAJMI I FUNDIT | Koronavirusi në Shqipëri, 25 raste të reja në 24 orët e fundit
  • LAJMI I FUNDIT | Koronavirusi në Shqipëri, 8 të shëruar në 24 orët e fundit
  • LAJMI I FUNDIT | Koronavirusi në Shqipëri, 24 raste të reja në Tiranë, 1 në Durrës
  • LAJMI I FUNDIT | Koronavirusi në Shqipëri, 15 të prekur në një Call Center