Viti i ri shkollor, vijon mësimi me turne dhe tekstet e vjetra

MB 16 SHATOR NISIN SHKOLLAT frame 5 1100x620

E hëna e 16 shtatorit shënon fillimin e vitit të ri shkollor. 380 mijë nxënës në total do t’i drejtohen bankave të shkollës në arsimin parauniversitar, ndërsa 24 mijë fëmijë ulen për herë të parë në to j

Për shkak të numrit të madh dhe mungesës së shkollave të reja, edhe këtë vit në Tiranë mësimi do të jetë me turne. Më i theksuar ky problem është për nxënësit e arsimit 9-vjeçar. Këtë vit nxënësit e arsimit fillor do të mësojnë me libra të përdorur, ndërsa klasa e parë dhe e pestë i kanë tekste të rinj.

Shumë prindër kanë refuzuar të marrin librat e brezave më parë pasi janë me shënime dhe detyrat thuajse të plotësuara. Bashkia e Tiranës ka ndaluar qarkullimin e mjeteve që furnizojnë dyqanet nga ora 7 deri në 9 të mëngjesit.