Korporata e Investimeve Shqiptare, qeveria reflekton, por “harron” Kuvendin

Korporata e Investimeve Shqiptare nisi shqyrtimin në Komisionin e Ekonomisë, edhe pse forma finale e projektligjit nuk ishte në duart e deputetëve. Pas konsultimeve me ekspertë dhe pas kritikave nga Komisioni Europian, Ministria e Financave ka bërë disa ndërhyrje të fundit në draft që ulin rreziqet për financat e shtetit dhe rrisin transparencën në prokurime.

“Drafti që ka ardhur me ndryshime nuk është draft ligjor” deklaroi kryetari i Komisionit të Ekonomisë, Arben Ahmetaj. Ndërsa deputetja e PS, Mesi u shpreh “Le t’i referohemi një drafti final dhe jo të punojmë në një draft të një drafti që na qënka jashtë çdo funksioni”.

I ftuar për të dhënë shpjegime në parim mbi projektligjin, zëvendësministri I Financave, Elton Haxhi deklaroi se Korporata e Investimeve Shqiptare është mjeti më i mirë për të shfrytëzuar pronat e fjetura të shtetit. Por deputeti socialist Vullnet Sinaj vuri në dukje historikun negativ të privatizimeve në Shqipëri.

“Prona Publike, me legjislacionin aktual ose shitet në ankand ose jepet me qira ose jepet për investime strategjike me 1 euro dhe shteti humbet të gjithë angazhimin mbas këtyre veprimeve të lartpërmendura. Pa këtë korporatë do të ishte e pamundur që një investitor privat të hynte dhe të zhvillonte një projekt të një kompleksiteti të cilin korporata mundohet të adresojë” u shpreh zv/ministri Haxhi.

Për opozitën në Kuvend, projektligji ngre shumë shqetësime veçanërisht me transferimin e pronave shtetërore drejt kësaj Korporate që funksionon si biznes privat dhe huave që ajo ka të drejtë të marrë.

 • LAJMI I FUNDIT | Kryetari i Partisë Demokratike, Lulzim Basha flet për çështjen e negociatave
 • LAJMI I FUNDIT | PD, Basha: Që pas kushteve të Bundestagut u pa që nuk do kishte vendim pozitiv
 • LAJMI I FUNDIT | PD, Basha: Kemi punuar fort për të bindur partnerët, falenderojmë Kancelaren
 • LAJMI I FUNDIT | Lulzim Basha: Kushtet ishin 5 u bënë 9 pasi vendi po bën mbrapa
 • LAJMI I FUNDIT | Basha: Dy kushte të Bundestagut kanë të bëjnë me arrestimin e blerësve të votave
 • LAJMI I FUNDIT | Basha: Ka një përpjekje për ta shitur të sotme si një përplasje mes BE
 • LAJMI I FUNDIT | PD, Basha: Vendi po sundohet shumë larg standardeve evropiane
 • LAJMI I FUNDIT | Basha: Franca e ndjen përditë problemin e azilkërkuesve shqiptarë
 • LAJMI I FUNDIT | Basha: Numri i atyre që kërkojnë azil në raport me popullsinë më i larti
 • LAJMI I FUNDIT | Basha: Shumë gjëra nuk kanë gjetur pasqyrim në raportet e KE
 • LAJMI I FUNDIT | PD, Basha: Në vend të plotësonim e Bundestagut, putheshim me Mogherinin
 • LAJMI I FUNDIT | Lulzim Basha: Nuk hapen negociatat me propagandë, por me të vërteta
 • LAJMI I FUNDIT | Basha: Bundestagu tani e njeh gjendjen reale në Shqipëri shumë mirë
 • LAJMI I FUNDIT | Lulzim Basha: Macron kërkon të verifikojë të vërtetat e Ballkanit
 • LAJMI I FUNDIT | Kreu i PD, Lulzim Basha: Nuk shkohet në Evropë me Toyota Yaris
 • LAJMI I FUNDIT | Lulzim Basha: Franca është e francezëve, jo e 5 oligarkëve
 • LAJMI I FUNDIT | Kreu i PD, Lulzim Basha: 20% e shqiptarëve ushqehen me lista
 • LAJMI I FUNDIT | Lulzim Basha: 70% e shqiptarëve i shpenzojnë të ardhurat për bukë
 • LAJMI I FUNDIT | Basha: Do bashkojmë shqiptarët për ndryshimin që ata meritojnë