Arka e shtetit, të ardhurat larg planit edhe në gusht

Gropa në arkën e shtetit arriti në 60 milionë dollarë pas 8 muajsh mosrealizimi të ardhurash, teksa as aksioni i ri kundër informalitetit nuk ka arritur të përmirësojë bilancin nga tatimet dhe doganat.

Sipas të dhënave zyrtare të Ministrisë së Financave, muaji gusht rezultoi një nga më të dobwtit për buxhetin, duke mbledhur vetëm 40 miliardë lekë, apo 2.4 miliardë lekë më pak se planifikimi.

Sipas ish-Drejtorit të Përgjithshëm të Tatimeve, Artur Papajani, shifrat do të ishin më dramatike, nëse nuk do të ishin mbështetur nga të ardhurat e dividentit dhe Tatimi mbi Fitimin i kompanive.

Rënia e të ardhurave gjatë sezonit veror tregon se fitimet reale nga turizmi ishin nën pretendimet e qeverisë. Ndërkohë që ecuria e dobët e arkëtimeve nga TVSH-ja, shihet si një tregues i konsumit të dobët dhe gjendjes së rënduar të ekonomisë.

 • LAJMI I FUNDIT | Kryetari i Partisë Demokratike, Lulzim Basha flet për çështjen e negociatave
 • LAJMI I FUNDIT | PD, Basha: Që pas kushteve të Bundestagut u pa që nuk do kishte vendim pozitiv
 • LAJMI I FUNDIT | PD, Basha: Kemi punuar fort për të bindur partnerët, falenderojmë Kancelaren
 • LAJMI I FUNDIT | Lulzim Basha: Kushtet ishin 5 u bënë 9 pasi vendi po bën mbrapa
 • LAJMI I FUNDIT | Basha: Dy kushte të Bundestagut kanë të bëjnë me arrestimin e blerësve të votave
 • LAJMI I FUNDIT | Basha: Ka një përpjekje për ta shitur të sotme si një përplasje mes BE
 • LAJMI I FUNDIT | PD, Basha: Vendi po sundohet shumë larg standardeve evropiane
 • LAJMI I FUNDIT | Basha: Franca e ndjen përditë problemin e azilkërkuesve shqiptarë
 • LAJMI I FUNDIT | Basha: Numri i atyre që kërkojnë azil në raport me popullsinë më i larti
 • LAJMI I FUNDIT | Basha: Shumë gjëra nuk kanë gjetur pasqyrim në raportet e KE
 • LAJMI I FUNDIT | PD, Basha: Në vend të plotësonim e Bundestagut, putheshim me Mogherinin
 • LAJMI I FUNDIT | Lulzim Basha: Nuk hapen negociatat me propagandë, por me të vërteta
 • LAJMI I FUNDIT | Basha: Bundestagu tani e njeh gjendjen reale në Shqipëri shumë mirë
 • LAJMI I FUNDIT | Lulzim Basha: Macron kërkon të verifikojë të vërtetat e Ballkanit
 • LAJMI I FUNDIT | Kreu i PD, Lulzim Basha: Nuk shkohet në Evropë me Toyota Yaris
 • LAJMI I FUNDIT | Lulzim Basha: Franca është e francezëve, jo e 5 oligarkëve
 • LAJMI I FUNDIT | Kreu i PD, Lulzim Basha: 20% e shqiptarëve ushqehen me lista
 • LAJMI I FUNDIT | Lulzim Basha: 70% e shqiptarëve i shpenzojnë të ardhurat për bukë