Një birrë në ditë mban larg diabetin

birra 1 600x338

Të pish një birrë ose një gotë verë në ditë mund të ndihmojë në mbajtjen larg të diabetit.

Në këtë përfundim ka dalë një studim shkencor spanjoll, pasi, sipas tij, alkooli në sasi të moderuara përmirëson metabolizmin e glukozës në gjak.

Diabetikët kanë probleme me shpërbërjen e glukozës, gjë që shkakton sheqerin e lartë në gjak, rezistencë ndaj insulinës dhe mbipeshë.

Kërkuesit shkencorë në Barcelonë konsiderojnë sasi të moderuar alkooli një kriko të vogël ose një gotë verë 200 ml.

  • LAJMI I FUNDIT | “Absolut 4”, Sfidat për zgjedhje të lira!
  • LAJMI I FUNDIT | “Absolut 4”, i ftuar Komisioneri Shtetëror i Zgjedhjeve, Ilirjan Celibashi
  • LAJMI I FUNDIT | “Absolut 4”, i ftuar ministri i Turizmit dhe Mjedisit, Blendi Klosi
  • LAJMI I FUNDIT | “Absolut 4”, të ftuar dhe analistët Edlira Gjoni dhe Mentor Kikia
  • LAJMI I FUNDIT | Celibashi shpjegon në “Absolut 4” mënyrën si duhet të votojmë në zgjedhje
  • LAJMI I FUNDIT | Dështimi për votën e emigrantëve, Celibashi: Procesi ishte shumë kritik
  • LAJMI I FUNDIT | Celibashi: Nuk donim të vinim në diskutim kredibilitetin e këtij procesi
  • LAJMI I FUNDIT | Dështimi për votën e emigrantëve, Celibashi: Njëra nga palët nuk do ta pranonte
  • LAJMI I FUNDIT | Blendi Klosi: Synojmë të marrim 5 mandate në qarkun e Beratit
  • LAJMI I FUNDIT | Blendi Klosi: Rikthimi i votës së majtë garanton mandatin e 5 në Berat