Në stërvitje me Gardën Revolucionare Iraniane

Garda Revolucionare Iraniane është rikthyer në qendër të vëmendjes pas rritjes së tensioneve në Gjirin Persik dhe sidomos sulmit të fundit mbi rafineritë saudite të naftës. E cilësuar si organizatë terroriste nga Shtetet e Bashkuara, Arabia Saudite dhe Bahrejni, Garda ka rritur gjithmonë e më tepër ndikimin e saj në politikën dhe jetën e përditshme të iranianëve.

E themeluar në 22 prill 1979, si një degë e Forcave të Armatosura, sot në radhët e saj militojnë 125 000 efektivë, të ndarë në forca tokësore, detare dhe ajrore. Reuters ka publikuar disa foto nga stërvitjet e tyre, ku spikat urrejtja që nuk ngurrojnë të shprehin ndaj Shteteve të Bashkuara dhe Izraelit.