Vendimi për Tahirin, Ambasada e SHBA: Dënim shkurajues duke pasur parasysh akuzat

Përditësuar më: 20/9/2019, ora 15:55
TAHIRI VERDIKTI frame 128 1024x576

Vendimi për Tahirin, Ambasada e SHBA: Dënim shkurajues duke pasur parasysh akuzat

Përditësuar më: 20/9/2019, ora 15:55

Ambasada e Shteteve të Bahskuara të Amerikës ka reaguar një ditë pas vendimit të Gjykatës së Krimeve të Rënda për të shpallur fajtor ish-ministrin e Brendshëm Saimir Tahiri vetëm për shpërdorim detyre.

“Vendimi i djeshëm kundër ish Ministrit të Brendshëm Saimir Tahiri demonstron pavarësinë në rritje të gjyqësorit dhe fillimin e fundit të pandëshkueshmërisë për personat me lidhje të forta. Ndërkohë që dënimi i zotit Tahiri për akuzën e shpërdorimit të detyrës sinjalizon një hap të rëndësishëm përpara, dënimi është shkurajues, duke pasur parasysh se sa të rënda ishin akuzat. Ata që shpërdorojnë besimin publik dhe shkelin ligjin duhet të përballen me pasoja domethënëse. Shtetet e Bashkuara do të vazhdojnë të mbeten partnerë të Shqipërisë, në mbështetje të përparimit të mëtejshëm të reformës në drejtësi, transparencës dhe qeverisjes së mirë.

Deklarata e Ambasadës së SHBA