Sizmiologu Ormeni: Tërmeti më i fortë në 40 vite, 60 lëkundje të lehta pas të parës

Sizmiologu Rrapo Ormeni është pyetur përmes linjës telefonike në studiot e A2 për tërmetin e sotëm që goditi Durrësin dhe u ndje në pjesën më të madhe të Shqipërisë.

Ormeni tha se tërmeti i parë ishte 5.8 Rihter dhe u pasua nga një tjetër në orën 16:16 minuta 5.2 Rihter.

 Që nga ai moment janë regjistruar dhe rreth 60 lëkundje të tjera të cilat kanë qenë më të lehta. Sizmiologu sqaron se pasgoditjet mund të zgjasin me ditë ose edhe me javë të tëra.

 Ormeni e konsideroi tërmetin e pasdites së të shtunës si një ndër më të fortët të 40 viteve të fundit. Ai iu bëri thirrje qytetarëve që në situata të tilla të ruajnë qetësinë dhe nëse ndodhen brenda në banesë të fshihen poshtë ndonjë objekti të fortë.