Më shumë se 300 lëkundje, sizmologu Koçi: Rreziku kryesor ka kaluar

Pa kaluar 24 orë nga tërmeti i pazakontë i së shtunës në vend janë regjistruar më shumë se 300 lëkundje të tjera.

Në varësi të fuqisë, vetëm 30 kanë qenë të ndjeshme për njerëzit, të tjerat veç për aparaturat e Institutit të Gjeoshkencës.

“Janë regjistruar mbi 320 ngjarje deri në momentin që ne po flasim, nga të cilat 2 ngjarje kanë qenë me magnitudë më shumë se 5, 3 ngjarje kanë qenë nga 4.2 deri në 5 dhe nga 3 deri në 4.2 janë rreth 18 ngjarje”, shprehet Rexhep Koçi.

Eksperti thekson se aktiviteti sizmik është i pa parashikueshëm, por që goditje të forta shoqërohen me të tjera të mëvonshme.

“Nuk ka ndonjë metodë për të përcaktuar sesa zgjat, por ajo që ne dimë është se sa më e fuqishme të jetë ngjarja kryesore aq më e gjatë është edhe periudha”.

Duke iu referuar tendencës së lëkundjeve, Koçi vlerëson se nuk ka më vend për panik. “Ne mendojmë se rreziku kryesor ka kaluar”, shprehet sizmologu.

Për qytetarët, banesat e të cilëve janë dëmtuar nga tërmeti, por edhe për instancat që menaxhojnë emergjencën sizmologu këshillon: “Banesat e dëmtuara nuk duhet të vizitohen nga njerëzit”.

 • LAJMI I FUNDIT | Kryeministri Edi Rama në konferencë për shtyp
 • LAJMI I FUNDIT | Edi Rama flet për çështjen e negociatave: Kam komunikuar me Macron
 • LAJMI I FUNDIT | Edi Rama: E vërteta është ajo që kam thënë prej disa kohësh
 • LAJMI I FUNDIT | Rama: Kemi marrë një refuzim për të hapur mbrëmë negociatat
 • LAJMI I FUNDIT | Kryeministri Rama: Rruga jonë është e njëjta pa asnjë ndryshim
 • LAJMI I FUNDIT | Kryeministri Rama: Ato që kemi bërë deri tani janë për vendin
 • LAJMI I FUNDIT | Kryeministri Rama: Do të vazhdojmë me plotësimin e parakushteve
 • LAJMI I FUNDIT | Rama: Do plotësohet kërkesat për funksionimin e shtetit e institucioneve
 • LAJMI I FUNDIT | Kryeministri Rama: Kjo është një qasje interesash shumë më e madhe se ne
 • LAJMI I FUNDIT | Kryeministri Rama: Kjo është një qasje interesash shumë më e madhe se ne
 • LAJMI I FUNDIT | Rama: Dje konflikti u shpalos, kryeministri italian e cilësoi gabim historik
 • LAJMI I FUNDIT | Rama: Franca është në të drejtën e vetë të kërkojë ndryshimin e rregullave
 • LAJMI I FUNDIT | Rama: Kancelarja ka bërë gjithçka që Këshilli mos përfundonte pa tekst
 • LAJMI I FUNDIT | Kryeministri Rama: Të vazhdojmë rrugën e nisur, nuk ka alternativë
 • LAJMI I FUNDIT | Rama: Shqipëria evropiane nuk është një nga planet
 • LAJMI I FUNDIT | Kryeministri Rama: Nuk shoh arsye t’i kërkoj parlamentit një mocion besimi
 • LAJMI I FUNDIT | Rama: Maqedonia ka 14 vjet që pret të hapë negociatat, ndryshoi dhe emrin
 • LAJMI I FUNDIT | Rama: Asnjëherë nuk ka qenë një opsion ndarja e Shqipërisë nga Maqedonia
 • LAJMI I FUNDIT | Edi Rama: Procesi është bërë gjithnjë dhe më i vështirë dhe më kërkues
 • LAJMI I FUNDIT | Kryeministri Edi Rama: Macron ishte brutalisht i hapur për atë që tha
 • LAJMI I FUNDIT | Edi Rama: Macron vuri në pikëpyetje të gjithë metodologjinë e negociatave
 • LAJMI I FUNDIT | Edi Rama: Në fazën që ne kërkojmë të hyjmë transferohet dija e BE
 • LAJMI I FUNDIT | Negociatat me BE, Edi Rama: Shtimi i bishtave nuk është korrekt
 • LAJMI I FUNDIT | Rama: Iu kërkova të thonë nëse duan ta mbyllin procesin e zgjerimit