Raportojnë kryebashkiakët, Sako dhe Veliaj para Ramës dhe grupit të PS

Autoritetet, veçanërisht në Durrës dhe Tiranë, janë përpjekur të menaxhojnë krizën, por në disa raste kanë dalë zbuluar nga kryeministri.

Edi Rama, që pas ndërprerjes së udhëtimit në Nju Jork, ka organizuar disa takime me strukturat dhe në terren, duke kritikuar për organizim dhe për mungesë sqarimi të popullatës.

Nën presion duket të jenë vënë edhe kryebashkiakët e Durrësit dhe Tiranës, ndërsa vetë kryeministri sqaroi se plasaritjet apo çarjet jo domosdoshmërisht janë të rrezikshme.