Banorët e Kombinatit: Duam siguri, të mos flemë me vdekjen

Pasojat e tërmetit të 21 shtatorit i vuajnë edhe sot banorët e Kombinatit.

“U thyen të gjitha, pati zhurmë të madhe”, thotë një nga banorët.

Por, tashmë të tjera pyetje kërkojnë përgjigje.

“Duam të vijnë specialistët dhe të thonë nëse këto banesa janë të banueshmë sërish apo jo. Që ne të mos flejmë me vdekjen”, shprehet një tjetër.

Duket që kërkohet një mirëkoordinim mes të gjitha instancave shtetërore. Shefi i zjarrfikësve në Kombinat, Luan Shehu, thekson: “Këtu duhet të jenë prezentë inxhinierët zbatues”.

Disa nxitojnë t’i riparojnë shpejt banesat. Të tjerë kanë zgjedhur rrugën e largimit.

Ekspertët kanë nisur të riparojnë dëmet, ndonëse vështirësia është e lartë.

“Vendosëm shinat për të ndaluar njerëzit të kalojnë aty ku është e rrezikshme”, tha Shehu.

Trauma e të prekurve vazhdon dhe ata presin një përgjigje: “I pyeta nëse do të vinin për një muaj, më thanë që mund të vinin edhe për 3 muaj”.

 • LAJMI I FUNDIT | Kryetari i Partisë Demokratike, Lulzim Basha flet për çështjen e negociatave
 • LAJMI I FUNDIT | PD, Basha: Që pas kushteve të Bundestagut u pa që nuk do kishte vendim pozitiv
 • LAJMI I FUNDIT | PD, Basha: Kemi punuar fort për të bindur partnerët, falenderojmë Kancelaren
 • LAJMI I FUNDIT | Lulzim Basha: Kushtet ishin 5 u bënë 9 pasi vendi po bën mbrapa
 • LAJMI I FUNDIT | Basha: Dy kushte të Bundestagut kanë të bëjnë me arrestimin e blerësve të votave
 • LAJMI I FUNDIT | Basha: Ka një përpjekje për ta shitur të sotme si një përplasje mes BE
 • LAJMI I FUNDIT | PD, Basha: Vendi po sundohet shumë larg standardeve evropiane
 • LAJMI I FUNDIT | Basha: Franca e ndjen përditë problemin e azilkërkuesve shqiptarë
 • LAJMI I FUNDIT | Basha: Numri i atyre që kërkojnë azil në raport me popullsinë më i larti
 • LAJMI I FUNDIT | Basha: Shumë gjëra nuk kanë gjetur pasqyrim në raportet e KE
 • LAJMI I FUNDIT | PD, Basha: Në vend të plotësonim e Bundestagut, putheshim me Mogherinin
 • LAJMI I FUNDIT | Lulzim Basha: Nuk hapen negociatat me propagandë, por me të vërteta
 • LAJMI I FUNDIT | Basha: Bundestagu tani e njeh gjendjen reale në Shqipëri shumë mirë
 • LAJMI I FUNDIT | Lulzim Basha: Macron kërkon të verifikojë të vërtetat e Ballkanit
 • LAJMI I FUNDIT | Kreu i PD, Lulzim Basha: Nuk shkohet në Evropë me Toyota Yaris
 • LAJMI I FUNDIT | Lulzim Basha: Franca është e francezëve, jo e 5 oligarkëve
 • LAJMI I FUNDIT | Kreu i PD, Lulzim Basha: 20% e shqiptarëve ushqehen me lista
 • LAJMI I FUNDIT | Lulzim Basha: 70% e shqiptarëve i shpenzojnë të ardhurat për bukë