Dëmet nga tërmeti, 353 banesa të dëmtuara nga lëkundjet sizmike në Durrës

Si një ndër qytete më të prekura nga tërmeti në Durrës numërohen 353 banesa e apartamente të dëmtuara.

Nëse për shumicën e tyre ka dëme minimale, ka dhe shtëpi të cilat janë shkatërruar plotësisht.

Ndonëse në një zonë mjaft të rrezikshme për shkak të terrenit familja e Zef Balës nuk ka ku të jetojë veç kësaj shtëpie e cila tashmë është e pabanueshme.

“Pamjet e tregojnë edhe vete si është puna, gjendja është katastrofike. Jemi strehuar te Kavalishenca, por vijmë shpesh këtu se kemi frikë mos na marrin gjërat që kemi”, thotë një pjesëtare e familjes.

Sipas familjarëve shtëpia është e legalizuar ndaj dhe ata nuk mund të aplikojnë për banesë sociale. Një ditë më parë në Spitallë ishte dhe ministri i Brendshëm, ndërsa shumë banorë të zonës janë shpërngulur tek Kavalishenca.

  • LAJMI I FUNDIT | “Absolut 4”, Sfidat për zgjedhje të lira!
  • LAJMI I FUNDIT | “Absolut 4”, i ftuar Komisioneri Shtetëror i Zgjedhjeve, Ilirjan Celibashi
  • LAJMI I FUNDIT | “Absolut 4”, i ftuar ministri i Turizmit dhe Mjedisit, Blendi Klosi
  • LAJMI I FUNDIT | “Absolut 4”, të ftuar dhe analistët Edlira Gjoni dhe Mentor Kikia
  • LAJMI I FUNDIT | Celibashi shpjegon në “Absolut 4” mënyrën si duhet të votojmë në zgjedhje
  • LAJMI I FUNDIT | Dështimi për votën e emigrantëve, Celibashi: Procesi ishte shumë kritik
  • LAJMI I FUNDIT | Celibashi: Nuk donim të vinim në diskutim kredibilitetin e këtij procesi
  • LAJMI I FUNDIT | Dështimi për votën e emigrantëve, Celibashi: Njëra nga palët nuk do ta pranonte
  • LAJMI I FUNDIT | Blendi Klosi: Synojmë të marrim 5 mandate në qarkun e Beratit
  • LAJMI I FUNDIT | Blendi Klosi: Rikthimi i votës së majtë garanton mandatin e 5 në Berat