Nisin verifikimet pas tërmetit, Balluku: Shteti do marrë përsipër rikuperimin e dëmeve

Qeveria ka nisur inspektimet në terren për të bërë vlerësimin e dëmeve nga tërmeti që kanë pësuar mbi 500 ndërtesa.

Ministrja e Infrastrukturës dhe Energjisë, Belinda Balluku ka prezantuar grupin e vlerësuesve, të përbërë nga ekspertë të Institutit të Ndërtimit dhe Inxhinierisë dhe me mbështetjen e kompanive të ndërtimit. Këto verifikime do të shërbejnë për rikuperimin e të gjitha dëmeve.

“Që gjatë ditë së djeshme iu jemi drejtuar të gjitha kompanive të cilat kanë kapacitete ndërtuese dhe iu kemi kërkuar që të na mbështesnin me stafet e tyre për të shtuar grupet që sot janë në terren. Dhe janë grupet që po bëjnë aktet e verifikimit dhe më pas aktet e vlerësimit. Dje grupet janë shpërndarë në Durrës, Elbasan dhe Tiranë dhe në Vorë, aty ku zonat janë ato më të prekura. Do të vazhdojmë të jemi kështu çdo ditë, derisa të përfundojmë dhe aktin e fundit të verifikimit për çdo shtëpi apo banesë. Shteti do të marrë përsipër të gjithë rikuperimin e dëmeve që kanë ndodhur nga ky tërmet”, deklaroi ministrja Balluku.

 • LAJMI I FUNDIT | Kryeministri Edi Rama në konferencë për shtyp
 • LAJMI I FUNDIT | Edi Rama flet për çështjen e negociatave: Kam komunikuar me Macron
 • LAJMI I FUNDIT | Edi Rama: E vërteta është ajo që kam thënë prej disa kohësh
 • LAJMI I FUNDIT | Rama: Kemi marrë një refuzim për të hapur mbrëmë negociatat
 • LAJMI I FUNDIT | Kryeministri Rama: Rruga jonë është e njëjta pa asnjë ndryshim
 • LAJMI I FUNDIT | Kryeministri Rama: Ato që kemi bërë deri tani janë për vendin
 • LAJMI I FUNDIT | Kryeministri Rama: Do të vazhdojmë me plotësimin e parakushteve
 • LAJMI I FUNDIT | Rama: Do plotësohet kërkesat për funksionimin e shtetit e institucioneve
 • LAJMI I FUNDIT | Kryeministri Rama: Kjo është një qasje interesash shumë më e madhe se ne
 • LAJMI I FUNDIT | Kryeministri Rama: Kjo është një qasje interesash shumë më e madhe se ne
 • LAJMI I FUNDIT | Rama: Dje konflikti u shpalos, kryeministri italian e cilësoi gabim historik
 • LAJMI I FUNDIT | Rama: Franca është në të drejtën e vetë të kërkojë ndryshimin e rregullave
 • LAJMI I FUNDIT | Rama: Kancelarja ka bërë gjithçka që Këshilli mos përfundonte pa tekst
 • LAJMI I FUNDIT | Kryeministri Rama: Të vazhdojmë rrugën e nisur, nuk ka alternativë
 • LAJMI I FUNDIT | Rama: Shqipëria evropiane nuk është një nga planet
 • LAJMI I FUNDIT | Kryeministri Rama: Nuk shoh arsye t’i kërkoj parlamentit një mocion besimi
 • LAJMI I FUNDIT | Rama: Maqedonia ka 14 vjet që pret të hapë negociatat, ndryshoi dhe emrin
 • LAJMI I FUNDIT | Rama: Asnjëherë nuk ka qenë një opsion ndarja e Shqipërisë nga Maqedonia
 • LAJMI I FUNDIT | Edi Rama: Procesi është bërë gjithnjë dhe më i vështirë dhe më kërkues
 • LAJMI I FUNDIT | Kryeministri Edi Rama: Macron ishte brutalisht i hapur për atë që tha
 • LAJMI I FUNDIT | Edi Rama: Macron vuri në pikëpyetje të gjithë metodologjinë e negociatave
 • LAJMI I FUNDIT | Edi Rama: Në fazën që ne kërkojmë të hyjmë transferohet dija e BE
 • LAJMI I FUNDIT | Negociatat me BE, Edi Rama: Shtimi i bishtave nuk është korrekt
 • LAJMI I FUNDIT | Rama: Iu kërkova të thonë nëse duan ta mbyllin procesin e zgjerimit