E moshuara fatlume zbulon se piktura e varur mbi sobën e saj kushton mbi 5 milionë euro

piktura 600x338

Një kryevepër e Rilindjes, me vlerë mbi 5 milionë euro, është zbuluar e varur mbi sobën e kuzhinës së një gruaje të moshuar franceze, në një qytezë pranë Parisit.

Piktura është vepër e mjeshtrit Cimabue dhe ishte “fshehur” në shtëpinë në Compiegne derisa e moshuara vendosi ta çonte për vlerësim.

Ajo mendonte se ishte thjesht një relike e vjetër fetare, por i thanë që ishte pikturë e vitit 1280, që vlerësohet 4-6 milionë euro.