Kontrolli i pajisjeve elektronike me mendje, Facebook blen kompaninë

KR FACEBOOK MENDJA.duplicate frame 591 1100x620

Facebook po shkon drejt teknologjisë së përdorimit të pajisjeve elektronike me mendje. Gjiganti teknologjik ka blerë “CTRL-Labs”, një kompani që mundëson ndërveprimin mes njeriut dhe smartfonëve vetëm me anë të valëve të lëshuara nga truri që përthithen nga një byzylyk.

Njoftimi erdhi nga zëvendëspresidenti i Facebook, Andrew Bosëorth, i cili thotë se ky zhvillim do të jetë një zgjatim i lëvizjes. Ai nënvizon se rrjeti social më i përdorur në botë synon të shfrytëzojë impulset e trurit tone për t’i transformuar në komanda për pajisjet elektronike.

“Byzylyku i konverton këto impulse në një sinjal dixhital që e transmeton në telefon apo kompjuter. Me anë të tij mund të shpërndajmë fotografi me një mik, vetëm me anë të një veprimi me dorë ose thjeshtë duke e menduar”, tha Andreë Bosworth, zv/president i Facebook.

Kompania është themeluar në Nju Jork nga shkencëtari neurolog, Thomas Reardon, krijues i Internet Explorer për Microsoft. Tashmë ajo do të jetë pjesë e Laboratorëve Specialë të Facebook, një divizion i dedikuar për kërkimet lidhur me realitetin virtual. 

  • LAJMI I FUNDIT | Kavajë, plagosje me armë zjarri brenda zyrës elektorale të PD-së
  • LAJMI I FUNDIT | Kavajë, Lulzim Basha po i drejtohet zyrës elektorale ku ndodhi ngjarja
  • LAJMI I FUNDIT | I plagosuri, Bledi Oshtuni