Xhamia, kisha dhe sinagoga, pak metra nga njëra-tjetra

Abu Dhabi ka zbuluar planet për ndërtimin e një kompleksi fetar ku në pak metra distancë do të ndërtohen një xhami, një kishë dhe një sinagogë.

Dizajni për atë që është quajtur “Shtëpia e Familjes Abrahamike” tregon se si të tre ndërtesat janë vendosur përballë njëra-tjetrës, në një kopsht të gjelbëruar në ishullin Saadiyat në kryeqytetin e Emirateve të Bashkuara Arabe.

Ideatorët shpresojnë që kompleksi të shndërrohet në një qendër të mirëkuptimit dhe paqes në një rajon ku shpesh konfliktet fetare kanë qenë shqetësues. Plani është që kompleksi të ketë përfunduar brenda vitit 2022 dhe në të të organizohen samite ndërkombëtare përveç se shërbesat e përditshme fetare.

Projekti është frymëzuar nga vizita historike e Papa Françeskut në Emiratet e Bashkuara Arabe në fillim të vitit, ku ai bashkë me një klerik të lartë mysliman nënshkruan një deklaratë të përbashkët për vëllazërinë njerëzore.

  • LAJMI I FUNDIT | “Absolut 4”, Sfidat për zgjedhje të lira!
  • LAJMI I FUNDIT | “Absolut 4”, i ftuar Komisioneri Shtetëror i Zgjedhjeve, Ilirjan Celibashi
  • LAJMI I FUNDIT | “Absolut 4”, i ftuar ministri i Turizmit dhe Mjedisit, Blendi Klosi
  • LAJMI I FUNDIT | “Absolut 4”, të ftuar dhe analistët Edlira Gjoni dhe Mentor Kikia
  • LAJMI I FUNDIT | Celibashi shpjegon në “Absolut 4” mënyrën si duhet të votojmë në zgjedhje
  • LAJMI I FUNDIT | Dështimi për votën e emigrantëve, Celibashi: Procesi ishte shumë kritik
  • LAJMI I FUNDIT | Celibashi: Nuk donim të vinim në diskutim kredibilitetin e këtij procesi
  • LAJMI I FUNDIT | Dështimi për votën e emigrantëve, Celibashi: Njëra nga palët nuk do ta pranonte